Και κάπου εδώ, πρέπει να αποφασίσεις, ποια είσαι. Ή ποια θέλεις να είσαι και να γίνεις. Σκέψου για λίγο. Πάρε το χρόνο σου. Εδώ είμαι δεν φεύγω. Σκέψου. Ποια είσαι; Είσαι μια γόβα στιλέτο; Είσαι ένα σοσόνι; Είσαι ένα ντελικάτο σέξι πέδιλο με λεπτό επιθετικό τακούνι; Με χοντρό τακούνι; Με χαμηλό, με ψηλό; Είσαι αυστηρή ή πιο ρομαντική; Είσαι εύκολη ή δύσκολη; Είσαι δυναμική ή γλυκούλα; Ναζιάρα ή aggressive; Ποια είσαι; Τι είσαι;

Για παρατήρησε λίγο τη ζωή σου; Για κοίτα λίγο τον εαυτό σου απέξω. Είσαι αυτό που νομίζεις ότι είσαι; Οι άλλοι βλέπουν αυτό που είσαι; Ή μήπως νιώθεις μια δυναμική γόβα στιλέτο και συμπεριφέρεσαι σαν μπαλαρίνα; Μήπως μιλάς χαμηλόφωνα, ήρεμα και λίγο, μήπως οι άλλοι βλέπουν ένα εύθραυστο γυάλινο γοβάκι ενώ μέσα σου σιγοβράζει ένα επιθετικό ankle boot που έχει ανάγκη να το βουτήξουν από τα μαλλιά και να του σκίσουν το σουτιέν; Μήπως είσαι μια δωδεκάποντη γόβα, που το τακούνι σου σκίζει κόκκαλα και ψυχές, μια αδίστακτη καριερίστα που μέσα της κρύβει ένα ροζ πασουμάκι που έχει ανάγκη από αγκαλίτσες και φιλάκια, στοργή και προδέρμ; Ποια είσαι. Αποφάσισε. Οραματίσου. Και συντονίσου. Ή γίνε.

Μπορείς να επιλέξεις και τη μαγεία των αντιφάσεων. Της εναλλαγής των ρόλων. Μπορείς να αποφασίσεις να είσαι ένα κοκτέιλ. Κάποια πράγματα όμως είναι βασικά. Έχεις ή δεν έχεις τακούνι; Είσαι φλατ ή ψηλοτάκουνη; Ναι, ναι, ξέρω. Όλες ψηλοτάκουνες θέλουμε να είμαστε, αλλά έλα που δεν είμαστε. Υπάρχουν και οι πιο easy going. Υπάρχουν και οι πιο χαλαρές, κουλαριστές. Υπάρχουν και οι άλλες, οι σκύλες. Με τα πανύψηλα τακούνια και τις κακομούτσουνες φιάπες, τις χοντροκομμένες συμπεριφορές και τα συγκεκριμένου τύπου μηνύματα. Δεν ξέρω. Αποφάσισε. Τι είσαι; Είσαι ένα παπούτσι καριέρας ή ένα δολοφονικό πέδιλο; Είσαι ένα πατούμενο που ονειρεύεται ηλιοβασιλέματα ή ένα φιαποειδές επιθετικό κορίτσι; Είσαι γυναίκα ή κορίτσι; Είσαι ένα ντελικάτο πέδιλο που σαγηνεύεις τα πλήθη και πιστεύεις ακόμα πως ο άντρας είναι ο κυνηγός ή ακονίζεις τα τακούνια σου και βγαίνεις για κυνήγι; Έχεις τρεις, οχτώ, δέκα ή δώδεκα πόντους; Είσαι kitten heel ή killer heel; Τίποτα δεν είναι κακό. Και τίποτα δεν είναι καλύτερο από τα άλλα. Η κάθε μία είναι διαφορετική και η κάθε μία έχει το στόχο της και το target group της. Ουδείς ανταγωνισμός. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Νόμος στη ζωή.

Οπότε αποφάσισε τι είσαι; Ή τι θέλεις να γίνεις και γίνε. Και σκέψου: αυτό που δείχνεις με αυτό που πιστεύεις ότι είσαι ή θα ήθελες να είσαι, είναι σε απόλυτη αρμονία; Ή στέλνεις μπερδεμένα μηνύματα και μπερδεύεσαι κι εσύ. Η ζωή θέλει συγκεκριμένους στόχους. Αλλιώς πηγαίνεις στα χαμένα. Εσύ ξέρεις που πηγαίνεις; Προς τα πού περπατάς. Με τι παπούτσια περπατάς. Με αέρα ή χωρίς. Τα μαλλιά σου ανεμίζουν ή όχι.

Κλείσε τα μάτια σου και δες σε. Τι βλέπεις. Ποια είναι η ιδανική σου εικόνα. Αυτό είσαι. Κι αν όχι ακόμα, αυτό γίνε. Κάνε την εικόνα. Κάντην όσο καλύτερα μπορείς. Δες λεπτομέρειες. Αυτό. Αυτό είσαι. Αυτό γίνε. Κράτα την εικόνα σταθερή. Βάλτης χρώμα. Ήχο. Κίνηση. Πίστεψέ την. Αποτύπωσέ την καλά στον εγκέφαλό σου έτσι ώστε να σου γίνει εμμονή. Κάντην κλύσμα στον εαυτό σου.

Πρέπει να αδυνατίσεις, πρέπει να πάρεις κιλά. Όσο η εικόνα του ιδανικού σου “είσαι” στοιχειώνει το μυαλό σου, τόσο θα σταματήσεις να τρως αηδίες για να καλύψεις τα κενά, τις στεναχώριες, τις απουσίες. Τόσο θα τρως σωστά. Αν η εικόνα που περπατάει στο μυαλό σου έχει αυτοπεποίθηση, τόσο θα αυξάνεις τη δική σου. Με γυμναστική, σωστή διατροφή, χόμπι, γέλια, σωστό ύπνο. Ψυχανάλυση, γιατί όχι. Coaching. Yoga. Pilates. Όπως τη βρίσκει η καθεμία. Αρκεί να βρεις πώς τη βρίσκεις. Την αυτοπεποίθηση τη βρίσκεις με ό,τι σου αρέσει. Κι αν σου αρέσει ο Μήτσος, θα φτάσουμε κι εκεί. Για την ώρα, φτάσε σε σένα, φτάσε εκεί που θέλεις, φτάσε σε αυτό που θέλεις και σε αυτό που πραγματικά είσαι, και θα φτάσουμε και στο Μήτσο. Μην σου πω, πως αν γίνεις αυτό που πιστεύεις ότι πραγματικά είσαι, ο Μήτσος θα έρθει μόνος του. Μέχρι τότε όμως βλέπουμε. Γιατί αυτή η γυναίκα που περπατάει μέσα στο μυαλό σου, αυτή η θεάρα, δεν ξέρω αν ακόμα θα θέλει το Μήτσο. Αν θα της αξίζει ο Μήτσος.

Ο Μήτσος δεν είναι αυτός που δεν απάντησε στα μηνύματά σου; Σιωπή. Μην μιλάς. Σκέψου. Φτιάξε την τύπισσα που είσαι, θαυμάζεις και λατρεύεις μέσα στο μυαλό σου. Εσένα να σκέφτεσαι πρώτα και μετά το Μήτσο. Εσένα να προσέχεις και να αγαπάς πρώτα και μετά το Μήτσο. Είπε και προσπάθησε κι εκείνη να κάνει ό,τι συμβούλευε τους άλλους να κάνουν…

Λοιπόν. Εγώ κλείνω τα μάτια και με βλέπω… Βλέπω τι έχω να γίνω. Τι έχω να διορθώσω. Εγώ είμαι σε καλό δρόμο. Εσύ; Τι φοράς; Πώς φαίνεσαι από μακριά; Γελάς; Τι δουλειά κάνεις; Τι δουλειά θέλεις να κάνει; Ποια είναι τα ταλέντα σου; Τα κρυφά και τα φανερά. Πόσα κιλά είσαι; Τι τρως τα βράδια; Τι μουσική ακούς; Πού συχνάζεις; Ποια είναι τα χόμπι σου; Τι φοράς όταν κοιμάσαι; Έχεις σχέση; Μένεις μόνη ή με τους γονείς σου; Πού μένεις; Ωραία είσαι όταν γελάς, ε; Δεν είσαι πολύ ωραία όταν είσαι ευτυχισμένη; Αν στα παραπάνω απαντήσεις την ιδανική σου απάντηση και αυτός είναι ο στόχος σου, τότε ναι, θα γελάς συνεχώς.

Εγώ δυο τρία κιλάκια θέλω να χάσω σε αυτήν τη φάση, να προλαβαίνω λίγο περισσότερο τη γυμναστική μου, να μιλάω λιγότερο μερικές φορές και έτοιμη. Ίδια με την εικόνα που έχω στο μυαλό μου. Τα παπούτσια και τα ρούχα τα έχουμε ήδη. Όλα μαύρα. Με μερικές εξαιρέσεις λευκού. Ένα τσικ κόκκινο και ένα κάτι ροζ. Αυτά.

Αν σε διευκολύνει, πάρε χαρτί και μολύβι και γράφε ποια είσαι. Ή ποια θέλεις να είσαι. Και γίνε. Γράφε καθημερινά. Ή θέλεις ή δεν θέλεις. Αν βαριέσαι, ε… μετά μην γκρινιάζεις. Αυτό είσαι.

Ευχαριστώ και αντίο.  

Ξένια Ιωάννου

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...